Rekomendasi App iPhone Gratis untuk Membantu Mengerjakan PR!

Pasti pernah dong ngerjain tugas atau PR pake bantuan Google. Cara yang paling mainstream sih soalnya diketik ulang atau dicopy-paste ke search bar Google. Ada juga yang memilih googling cara ngerjain soalnya gimana. Kalaupun ada sistem yang bisa bantu ngerjain PR, dulu Brbagi pernah minta bantuan Wolframalpha (walau versi gratisnya terbatas tapi sudah cukup lah buat ngerjain soal matematika atau kalkulus hehe). Sekarang udah ada nih app iPhone yang bisa didownload gratis yang bakal memahami soal di PR kita kemudian dikerjain deh.

Aplikasi ini menggunakan text recognition untuk mengubah soal di PR mu dalam bentuk digital, kemudian diproses untuk bisa menghasilkan jawaban dengan waktu singkat. Kerennya lagi nih, app ini gak cuma ngasih hasil akhirnya aja, misal, kalo soal mat, app ini bakal ngasih caranya dalam bentuk langkah-langkah, baru jawabannya. Jadi kita juga bisa belajar dari situ, kalau-kalau kita stuck ngerjain PR.

Aplikasi yang sempurna buat yang hobi nyontek dan suka yang praktis nih. Tapi selain itu, siswa yang lurus-lurus saja pun masih bisa memanfaatkan app ini kok, karena penjelasan yang diberikan waktu nyelesaiin soal emang detail banget dan (harusnya) kalau ketemu soal yang sama, sudah tahu gimana mau ngerjainnya. Terserah, kamu berada di jalan yang mana, yang jelas app ini gratis untuk didownload, abis gitu tanpa in-app purchases pula.

Oh ya, nama app nya Socratic. Berikut ini deskripsi full Socratic diambil dari App Store:

Take a PHOTO of your homework question and get explanations, videos, and step-by-step help instantly. Supports Math, Science, History, English, Econ and more. Completely free, NO in-app purchases. “This app is a lifesaver”

• Fast – Take a photo, get instant results, no waiting
• Explainers – Teaches you exactly what you need to learn
• Videos – The best Youtube videos for your question
• Powerful – Better than Google for homework help
• Free – Free to use and always will be
~~ Students LOVE this 5 star app ~~

*Amazing*
“Whenever I don’t get homework I use this and it is helpful and useful. Usually apps either don’t give you what you want or just give you the answer straight up. This app actually shows you the site the whole paragraph they found it in and more it’s not like cheating”

*Wow!!*
“I only got this today, and it’s already been a lifesaver. I’ve had apps that only helped with one subject or were too difficult to operate, but this one is so easy! I love it!”

*<3<3<3<3*
“It’s way easier to search up things for hw instead of typing I really love the camera. I like how the whole system works!!! It helps me learn how to go search and get the answers for myself.”

~~ How it works ~~

Socratic is a homework app that combines cutting-edge Artificial Intelligence (AI) with amazing learning content to make learning on your phone easy.

Take a picture of a homework question and our AI instantly figures out which concepts you need to learn in order to answer it, and shows you simple, high-quality content designed to make learning easy.

Socratic’s AI combines cutting-edge computer vision technologies, which read questions from images, with machine learning classifiers built using millions of sample homework questions, to accurately predict which concepts will help you solve your question.

Socratic’s team of educators is creating highly-visual, jargon-free content to teach every important high school curriculum concept, and is curating the best online videos from sources like Khan Academy, Crash Course, and others.

Together, the Socratic app represents a huge improvement in how students learn on the Internet.

Download gratis app Socratic

Rekomendasi App iPhone Gratis untuk Membantu Mengerjakan PR! | maria teguh | 4.7